“Klimaatverandering heeft gevolgen voor de samenleving en creëert angst en bezorgdheid. Consumenten gaan op zoek naar hoop en herstel door middel van schone, duurzame producten. We zien dat ze interesse krijgen in innovatieve technologieën zoals gerecycled leder of veganistische producten. Milieuvriendelijke en duurzame materialen zullen nieuwere generaties meer aanspreken.
Afgelopen periode was bewogen en zochten we vaker de natuur op. We kwamen erachter dat je je gelukkiger en rustiger voelt na een boswandeling. Dit zorgt ervoor dat de consument vaker op zoek is naar natuurlijke elementen die ze toe kunnen passen in hun huis of werkruimte. Planten en een natuurlijke omgeving zorgen ervoor dat de werk- en leefruimte verandert in een gelukkige plek.
Dit gevoel vormt de bouwsteen van biophilic design. Hierbij gaat het niet alleen om hoe we ons verhouden tot de natuur, maar over hoe contact met de natuur ons gelukkiger maakt. De fractale geometrie van de natuur, de fractals zijn uiteindelijk herhaling van een enkele vorm. En die herhaling kun je in het interieurontwerp toepassen om orde te scheppen in een ruimte. Het leidt het oog in een bepaalde richting!
Fractale patronen kunnen ook door de mens worden gemaakt van precieze geometrische vormen, en deze kunnen ook in interieurs worden gebruikt. Fractals zijn een hulpmiddel om interieurs boeiend te maken. En dit in combinatie met groene kamerplanten helpt de mens opnieuw in contact te brengen met de natuurlijke wereld.
Met de foto laat ik zien hoe. Hiervoor werkte ik samen met interieurstylist Sharon Roest. In haar keuken heb ik een bijvoorbeeld grote Alocasia plant op het keukeneiland geplaatst. De ompot van de plant heeft een herhalend patroon (leatherlook) en dit geeft rust.”
Deze blog is geschreven door Katja van Ewijk, groenstylist/interieur professional, ook deed ze de styling.
De foto is genomen in de woning van Sharon Roest interieurstylist.